Щрудел с боровинки
Невероятно вкусен и ароматен щрудел
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180С. Покрийте тавата с хартия за печене. Размразените боровинки се слагат в купа заедно с канелата, индийското орехче, настърганата лимонова кора, орехите и се разбърква добре. Корите се разтварят и върху всяка кора се поставят парченца масло из цялата повърхност. Върху така намазаните кори се разпределя плънката от боровинки и се поръсва с по 2 с.л. захар. Завива се на руло и се нарежда в тавата. Върху рулото се нареждат парченца масло и се пече за около 30 минути. Готовият щрудел се поръсва с пудра захар.
Още по темата
Част от маслото се разтопява, добавят се почистените и нарязани круши и 1 с.л. захар. Готвят около 5 минути и се оставя да се охладят. Добавят се есенцията ром,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп