Щрудел с тиквички
Приготвяне
60 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистените тиквички се настъргват на ренде и се задушават на слаб огън без вода, докато поомекнат. След това се смесват с прясното мляко, в което е разтворена захарта, с разбитите яйца и ванилията. Корите се нареждат в намазана с мазнина тавичка, като всяка се ръси с разтопеното масло. На 3-4 места между тях се разпределя плънката от тиквички. Така нареденият щрудел се полива с останалото масло и се пече в силна фурна, докато се зачерви отгоре и отдолу. Щом се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода, покрива се с кърпа и се оставя да езстине. Преди поднасянето може да се поръси с пудра захар.
Още по темата
Фурната се загрява на 170С. Разстила се листът бутер тесто. Поръсва се с галетата. Спанакът се почиства, измива и се слага мокър в тенджера. Тенджерата се загрява само...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп