Шаран в пикантен азиатски сос

Шаран в пикантен азиатски сос Лакомник
Шаран в пикантен азиатски сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка сусамово олио

3-4 филийки джинджифил, обелени и нарязани на ивички

2 супени лъжици лек соев сос

2 супени лъжици оризово вино

2 стръка зелен лук, нарязан на ленти

¼ морков, настърган

2 супени лъжици олио

Начин на приготвянe

Почистете и подсушете рибата. Направете три диагонални разреза около 2,5 см един от друг от двете страни. Разтрийте рибата отвътре и отвън със сол и сусамово олио. Поставете рибата в тава и поръсете джинджифила. Добавете соса и виното и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. Извадете и поръсете лука и морковите и върнете във фурната за 5 минути. В друг съд загрейте олиото и когато рибата е готова, я поръсете с него.

Още по темата
Още по темата
Шаран с джинджифил и зелен лук
Направете разрези в шарана и шпиковайте с джиднжифила. Сложете го в съд за готвене на пара и поръсете с лука, сипете и виното. Гответе на пара 10 минути (ако нямате...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц