Целина със синьо сирене



Приготвяне
30 минути
Порции

2

Начин на приготвянe
Нарежете на ситно лука и чесъна, а целината на едро. Задушете лука и чесъна до прозрачност, прибавете целината и увеличете огъня. Запържете за няколко минути, разбъркайте, залейте с виното и оставете леко да кипне. Прибавете сметаната, намалете огъня и задушете под капак за 15 минути. Варете без капак докато сметаната се сгъсти, прибавете синьото сирене, подправете на вкус, разбъркайте и сервирайте.
Още по темата

Обелете главите целина и ги измийте. Нарежете малките глави целина на две, а големите на четири. Издълбайте сърцевината. Почистете арпаджика. Ако готвите с лук,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп