




Мариновайте рибата с описаните съставки за най-малко 30 минути или най-добре 3 часа. Когато сте готови да се готви рибата, я извадете от хладилника, за да се стопли на стайна температура.
Нарежете зеленчуците на пръчици или кръгчета.
Налейте олиото в голям и много дълбок тиган или китайски уок и загрейте на силен огън. Направете сос като смесите доматения сок със захарта, виното, соевия сос и нишестето и разбъркайте до получаване на гладка смес.
Включете на 150 градуса фурната.
Когато олиото е силно загрято, изпържете в него рибата от всички страни, като първо я извадите от марината и я оваляте в брашно. Местете от главата към перката, ако излиза извън тигана. Нужно е да я пържите по около 5 минути от всяка страна, за да е готова, но по-големите риби се нуждаят от повече време. Когато рибата е готова, я сложете в тавичка и преместете във фурната, за да остане топла.
Оставете в тигана около четвърт чаша от мазнината и в нея изпържете зеленчуците, като добавите и сместа с доматения сос.
Сервирайте рибата сос соса.

