Пълнен шаран за Никулден

Пълнен шаран за Никулден Лакомник
Пълнен шаран за Никулден
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Стоянка Тотева
Лакомник Необходими продукти

1 шаран (2-3 кг)

1 връзка листа от целина

1 резен от корен на целина (200-300 г)

10 глави лук

1 ч.ч. олио

6 моркова

5 домата

10 скилидки чесън

1 ч.ч. орехови ядки

1 връзка магданоз

2 лимона

1 ч.ч. вода

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слага нарязаният на филийки лук, морковите, нарязани на ивички, и накрая нарязаните на дребно домати. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване. Поднася се с бяло вино.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц