Пълнен шаран за Никулден
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Пълнен шаран за Никулден](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_8d331c74403103762497670695775ed9.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
6
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слага нарязаният на филийки лук, морковите, нарязани на ивички, и накрая нарязаните на дребно домати. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване. Поднася се с бяло вино.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп