Хляб с пикантна плънка

Хляб с пикантна плънка Лакомник

Вкусно и практично предложение за билкови хлебчета

Хляб с пикантна плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 черен хляб

босилек

3-4 скилидки чесън

200 г кашкавал

зехтин

сол

150 г маслини без костилки

100 г сушени домати

Начин на приготвянe

Направете дълбоки разрези в хляба, но не до края. Може да направите и малки, ако искате плънката да бъде отгоре, а не в самата вътрешност.

Смесете босилека, ситно нарязания чесън, зехтина, подправете със сол и пасирайте до еднородна смес.

Смесете маслините, ситно нарязания чесън и ситно нарязаните сушени домати и  пасирайте.

Напълнете хляба с получените плънка. По желание може да загреете хляба на умерен грил и тогава да го напълните, докато е още топъл. 

Още по темата
Още по темата
Черен хляб с маслини
Обезкостете маслините и ги нарежете на едро. Добавете към смесените брашна. Сложете захарта, солта, маята разбита в малко хладка вода, зехтина. Разбъркайте и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц