Хляб с пикантна плънка
Вкусно и практично предложение за билкови хлебчета
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Направете дълбоки разрези в хляба, но не до края. Може да направите и малки, ако искате плънката да бъде отгоре, а не в самата вътрешност.
Смесете босилека, ситно нарязания чесън, зехтина, подправете със сол и пасирайте до еднородна смес.
Смесете маслините, ситно нарязания чесън и ситно нарязаните сушени домати и пасирайте.
Напълнете хляба с получените плънка. По желание може да загреете хляба на умерен грил и тогава да го напълните, докато е още топъл.
Още по темата
Обезкостете маслините и ги нарежете на едро. Добавете към смесените брашна. Сложете захарта, солта, маята разбита в малко хладка вода, зехтина. Разбъркайте и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп