
Хранителен, вкусен и ароматен домашен хляб




Обезкостете маслините и ги нарежете на едро. Добавете към смесените брашна. Сложете захарта, солта, маята разбита в малко хладка вода, зехтина. Разбъркайте и постепенно добавяйте водата до получавате на достатъчно гъсто тесто. Вземете в ръце и месете докато тестото стане еластично. При нужда добавете брашно, ако лепне.
Оставете на топло в покрит съд да втаса около час. Втасало е тестото, когато удвои обема си. Омесете отново и оформете на тънки около 3 пръста усукани ивици. Поставете на достатъчно разстояние в намаслена и набрашнена тавичка, като имате предвид, че тестото двойно ще увеличи обема си. Оставете на втаса повторно около половин час. Печете на 180 градуса около 25-30 минути или до получаване на златистокафяв загар. След като извадите хляба, поръсете с вода и покрийте с кърпа, да омекне.

