Индийски хляб с подправки

Интересна идея за хапване по всяко време


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Смесете брашната и разбъркайте с половината от маслото. Доливайте постепенно от водата, докато добиете желаната гъстота. Месете с ръце около 10 минути докато тестото стане гладко и еластично и оставете в покрит съд на втасва на топло около половин час.
Разделете на 8-10 топки с големина колкото дланта ви и ги омесете и оформете на топки. От получените топки на набрашнена повърхност разточете кръгли плоски питки. Загрейте на средно силен огън котлона и поставете тиган да се загрее. Сипете малко от маслото и поставете една питка. Печете от едната страна, а от горната намажете малко от маслото. Обърнете и печете и от другата страна. Така пригответе всички хлебчета.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп