Руски картофен хляб

Руски картофен хляб Лакомник
Руски картофен хляб
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

350 г брашно

120 г пълнозърнесто брашно

250 г картофи, обелени и нарязани на кубчета или готово картофено пюре

7 г суха мая

по желание 1/2 ч.л. ким или настъргано сирене

2 ч.л. сол

2 с.л. масло

Начин на приготвянe

Картофите сварете докато омекнат. Прецедете и пасирайте на пюре, оставете да се охлади. От бульона, в който са варени, запазете непълна чаена чаша. Смесете брашната заедно с маята В голяма купа се смесват двата вида брашно, маята, солта и ким. Добавете и маслото, нарязано на малки парчета, после и бульонът. Разбъркайте добре, а после с ръце омесете меко тесто. Месете добре, докато стане гладко и еластично. Поставете в покрит съд да втаса на топло за час. Отново месете и оформете в желаната форма. Покрийте за втаса за още половин час. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса са около половин час.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц