
Здравословна и вкусна идея за цялото семейство




Разтворете маята в топлата вода, прибавете пресятото брашно, добавете сол и замесете гладко тесто. Намаслете съд, сложете в него тестото, покрийте с кърпа и оставете на топло място да втаса добре.
Сложете тестото върху набрашнения плот и леко го притиснете. Поръсете с овесените ядки, намаслете си ръцете и отново го размесете, като го разточите на голям кръг.
Поръсете разточеното тесто с тиквените семки, отново си намаслете ръцете и замесете тестото, отново го разточете.
Поръсете с мащерка и повторете замесването с намаслени ръце за около 5 минути и придайте форма на салам.
В тава сложете хартия за печене, върху нея тестото, намажете с олио или масло, покрийте с кърпа и оставете да втаса отново. Загрейте фурната до 180 градуса и запечете хляба до готовност.

