Анасонов хляб от спелта

Анасонов хляб от спелта Лакомник

По-интересна идея и здравословна идея за домашна рецепта

Анасонов хляб от спелта
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

900 г черно брашно от спелта

3/4 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. вода

2 с.л. готварска сметана

1 с.л. морска сол

по 1/4 с.л. смлени кориандър и анасон

Начин на приготвянe

Смесете 3/4 ч.ч. от брашното с половината вода. Сместа се оставя да престои на стайна температура 8 часа. От нея се получава закваска за хляб. Смесете закваската с останалите продукти много добре (може и с миксер). Вземете тестото в ръце и омесете няколко пъти. Оформете в 2 или 3 малки хлебчета в зависимост от формата ви за печене. Оставете да втасат на стайна температура около половин час. Печете на 200 градуса в намаслена и набрашнена тава или върху хартия за печене около 20 минути или до получаване на златисто-кафява коричка. След като извадите хляба, поръсете с вода и покрийте с кърпа, да омекне.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц