




За закваската смесете брашното с водата и месете 2-3 минути. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете на топло за 2 дни.
Отстранете коричката на закваската и вземете 2 с.л. от вътрешността. Смесете с водата за първото премесване и постепенно добавяйте брашното. Месете 2-3 минути. Покрийте отново и оставете за още 1 ден.
Махнете коричката и смесете с водата за второто премесване. Добавете по малко от брашната. Омесете твърдо тесто. Намажете отгоре с малко олио и покрийте за 10 часа да престои на топло, докато удвои обема си.
Постепенно добавете водата за тестото и брашното като месите и добавяте. Месете упорито около 10 минути върху набрашнена повърхност, докато тестото стане гладко и еластично.
Отново покрийте с фолио и оставете за още 2 часа втасване, докато удвои обема си.
Оформете в желаната форма, поръсете с брашно и покрийте за последно втасване от 2 часа. Печете в намаслена тава в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути.
От готовото тесто преди оформяне може да запазите част, която да приберете в хладилник за изпичане на пресен хляб отново. Трайността на тестото е 5 дни.

