Хляб с моркови

Сладко и здравословно изкушение по всяко време на деня


Приготвяне
2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ванилена захар, есенцията и маслото. Започнете да месите тестото, докато стане еластично, а накрая прибавете и солта.
Сложете тестото да втаса покрито в намаслена купа за 1 час. Поставете тестото в продълговата форма и го намажете с разбит жълтък. Загрейте фурната до 180 градуса и го сложете да се пече за около 45-50 минути. В случай, че хлябът започне да загаря, го покрийте с алуминиево фолио. Проверявайте готовността с клечка. Когато я извадите суха, хлябът е изпечен добре и отвътре.
Още по темата

Малко хора знаят, че оранжевите моркови, които със своя жизнерадостен цвят днес красят всяка зарзаватчийска сергия, в древността са били съвсем различни на вид, а...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп