Тортата на Люси

Тортата на Люси Лакомник
Тортата на Люси
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Люси Пейчинова
Лакомник Необходими продукти

За крема: 

2 пакетчета крем какао “Д-р Йоткер”
1 пакетче ванилия
За блата:
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
4 ч.ч. брашно
2 пакетчета ванилия
1 пакетче амонячна сода
1 ч.ч. лимонада

 

Начин на приготвянe

Яйцата се разбиват хубаво със захарта. След това добавяме лимонадата и олиото. Накрая смесваме амонячната сода и ванилията с брашното и добавяме по малко към тестото при непрекъснато бъркане на средна степен с миксера. Тестото се разделя на три блата, като в единия се слага какао. След изпичането на блатовете се сиропират. Редят се блат - крем, какаов блат - крем и накрая се маже с крема. За украсяването аз използвах от останалия ми какаов крем, като с шприц го нашарих, и сложих стърготини.

Още по темата
Още по темата
Лимонова торта
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се лимоновата кора и брашното. Тестото се изсипва в тортена форма, застлана с намаслена хартия, и се пече в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц