Супер предложения за сладки празнични следобеди
Предлагаме ви едни от най-вкусните рецепти за бисквитки и сладки. В нашата класация са включени и едни от най-лесните предложения за приготвяне.
Арабски
Необходими продукти:
300 г белени бадеми
кората на един лимон
180 г пудра захар
1,5 ч.л. бакпулвер
канела
1 яйце
розова вода
Начин на приготвяне: Бадемите се смилат. При тях се добавя пудрата захар, както и настърганата лимонова кора и останалите продукти. Пускаме блендера или пасатора отново, докато сместа стане хомогенна. Потапяме пръстите си в олио и след това оформяме топки, по-малки от орех. Овалваме ги в пудра захар. Нареждаме ги в тава за печене. Слагаме в предварително загрята фурна при 180 градуса за 20 минути.
Руски
Необходими продукти:
100 г масло
100 г захар
175 г брашно
1 яйце
какао
джинджифил
канела
карамфил
бакпулвер
За глазурата:
1 белтък
пудра захар
лимонов сок
Начин на приготвяне: Маслото и захарта се разбиват заедно, докато станат на пухкава смес. След това идва реди и на останалите съставки, без брашното и бакпулвера. Разбъркваме добре, докато сместа стане гладка. Едва тогава добавяме брашното, разбъркано предварително с бакпулвера. Направете сместа на една топка. Увийте го във фолио. Оставете го на студено за поне два часа. След това извадете и разточете тестото. Нарежете фигурки във форми по желание. Направете и глазурата. Белтъкът се разбива на възможно по-гъст сняг и към него се добавят останалите съставки. С помощта на шприц направете украса на бисквитите. Запичаме леко на предварително загрята фурна, но на ниска степен.
Шведски
Необходими продукти:
75 г краве масло
150 г захар
1 яйце
1 ванилия
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
канела
орехи
Начин на приготвяне: Започваме от маслото и захарта. Разбиваме ги заедно в дълбока купа. Добавяме яйцето и ванилията. Отново разбъркваме добре. След това към тази смес добавяме брашното, катто и бакпулвера. Поръсваме с малко канела. Правим тесто. Оставяме го в хладилника за половин час. След това постиламе тава с хартия за печене. Загряваме фурната до 175 градуса. През това време смесваме продуктите за горния пласт на бисквитите – орехите, малко канела и захар. Тестото се дели на малки топчета. След това се овалват в сместа с орехите. Нареждаме ги в тавата. Печем ги за едва 12 минути.
Японски
Необходими продукти:
120 г масло
200 г брашно
80 г захар
сол
40 г печен сусам
1 жълтък
Начин на приготвяне: За тази рецепта е добре да използваме кухненски робот. В купата му слагаме брашното, захарта и солта. Можете да добавите и сусама. Идва ред и на маслото, което задължително трябва да е студено. Пуснете робота за кратко. Добавете яйчения жълтък. Пуснете отново машината, докато не видите, че сместа е удвоила обема си. Разделяме тестото на две. По желание овалваме всяко от тях в сусам или в натрошени ядки. Оставяме тестото да почине за половин час. След това нарязваме рулата на тънки филийки. Подреждат се в тавата и се пекат за 15 минути.
Български
Необходими продукти:
1.5 ч.ч. захар
2 яйца
4 с. л. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 к. л. сода
4 ч.ч. брашно
300 г орехи
Начин на приготвяне: Захарта се разбива заедно с яйцата и олиото. Оставяме настрана. В друга купа смесваме киселото мляко със содата. Когато шупне, прехвърляме в първата купа, с яйчената смес. Разбъркваме добре и добавяме чаша брашно. Бъркаме леко, докато сместа го поеме. Натрошаваме орехите. Взимаме с ръце или с лъжичка по малко от сместа. Оформяме топчета и ги овалваме в орехите. Подреждаме ги в намазнена тавичка на растояние една от друга, защото от содата бухват. Печем на умерена фурна до готовност.