Тиквени сармички
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Тиквичките се настъргват, осоляват, отцеждат и се запържват в олиото заедно с нарязания лук. Прибавят се оризът, черен пипер, сол, магданоз и размитото доматено пюре. С тази смес се правят сармички с попарените лозови листа. Те се подреждат в тенджера, заливат се с олио, притискат се с чиния и се покриват с гореща вода. Варят се на слаб огън.
Още по темата
Сварете ориза и го промийте със студена вода. Нарежете лука, настържете морковите, посолете ги и ги запържете в олио. Поръсете с червен пипер и сложете ориза и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп