Телешко с моркови

Телешко с моркови Лакомник

Вкусна рецепта за телешко с доматен сос и моркови

Телешко с моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо

1 глава кромид лук

1/4 ч.ч. доматен сок

1 кг моркови

1 скилидка чесън

50 г масло

2 ч.ч. бяло вино

1 връзка магданоз

дафинов лист

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Оставяме маслото в тенджера и го затопляме на среден огън. Добавяме предварително нарязаното месо и го задушаваме. Прибавяме нарязаните на ситно кромид лук и чесън, бялото вино и 2 ч.ч. вода, дафинов лист, сол и черен пипер. Похлупваме тенджерата и оставяме ястието да ври 60 мин на тих огън. Към готовото месо добавяме нарязаните на ситно моркови и доматения сос. Продължаваме да варим още 30 мин. Преди да махнем тенджерата от огъня, прибавяме ситно нарязания магданоз.

Още по темата
Още по темата
Телешко по тайландски
В голяма купа смесваме рибения и соевия сос и добавяме захарта. Нарязваме месото на едри кубчета. Разбъркваме го със сосовете и оставяме да престои в тях поне 30...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц