Телешко по тайландски
Екзотична комбинация от месо и зеленчуци
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голяма купа смесваме рибения и соевия сос и добавяме захарта. Нарязваме месото на едри кубчета. Разбъркваме го със сосовете и оставяме да престои в тях поне 30 минути. Нарязваме лука на тънко. В уок загряваме около 1 с. л. олио. Слагаме месото да се пържи за едва минута. След това се вади и се оставя настрана. В уока доливаме малко олио. Задушаваме нарязания лук за около 3 минути. Прибавяме чесъна и джинджифила. Готвим за 30 секудни и добавяме месото. Поръсваме готовото ястие с накълцаните листа босилек. Оставяме да се загрее за минути. Сваляме от огъня и поднасяме.
Още по темата
Месото се нарязва на парченца и се вари в 6-7 ч.ч. подсолена вода до омекване. В мазнината се задушават лукът, настърганите моркови и целина, нарязаните на дребно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп