Телешко по тайландски

Телешко по тайландски Лакомник

Екзотична комбинация от месо и зеленчуци

Телешко по тайландски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 с. л. рибен сос

1 с. л. соев сос

1 с. л. кафява захар

450 г телешки шол

450 г лук

3 чевени чушки

3 скилидки чесън

2 ч. л. пресен джиндифил

60 г листа босилек

Начин на приготвянe

В голяма купа смесваме рибения и соевия сос и добавяме захарта. Нарязваме месото на едри кубчета. Разбъркваме го със сосовете и оставяме да престои в тях поне 30 минути. Нарязваме лука на тънко. В уок загряваме около 1 с. л. олио. Слагаме месото да се пържи за едва минута. След това се вади и се оставя настрана. В уока доливаме малко олио. Задушаваме нарязания лук за около 3 минути. Прибавяме чесъна и джинджифила. Готвим за 30 секудни и добавяме месото. Поръсваме готовото ястие с накълцаните листа босилек. Оставяме да се загрее за минути. Сваляме от огъня и поднасяме. 

Още по темата
Още по темата
Зеленчукова супа с телешко месо
Месото се нарязва на парченца и се вари в 6-7 ч.ч. подсолена вода до омекване. В мазнината се задушават лукът, настърганите моркови и целина, нарязаните на дребно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц