Сьомга с босилек и козе сирене
Неустоимо предложение за празничен обяд или вечеря
Приготвяне
35 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете лука, чесъна, виното и 2/3 от босилека в малка тенджера. След завирането на сместа, намалете огъня и оставете на тих огън за около 8 минути. Прецедете течността и прехвърлете в друга тенджера. Добавете останалия босилек, сметаната, козето сирене и лимонената кора и бъркайте с тел или вилица, докато се получи хомогенна смес. Подгрейте грил-тигана или грила. Поръсете филетата от сьомга равномерно със солта и пипера. Поръсете със зехтина и поставете в тигана/на грила с кожата надолу. Изпържете/печете на грила от двете страни за 3 до 5 минути, като обръщате рибата внимателно. Отстранете кожата. Поставете в чинията и залейте със соса непосредствено преди сервирането.
Още по темата
Овкусете сьомгата със солта и пипера. Поставете я върху хартията за печене и я намажете със смесените горчица и мед. Не прекалявайте с горчицата и меда, тъй като...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп