Нарязвате тиквичките на ленти и ги изпичате на скара. Разполовявате чушките, намазвате ги със зехтин и ги изпичате. Накисвате желатина в 80 мл студена вода и го загрявате на водна баня. Обелвате доматите, разрязвате ги на четири, почиствате от семките и ги мариновате със зехтин, сол, пипер и балсамов оцет.
Поставяте тиквичките в подходяща форма, като застъпвате кранчетата и ги намазвате с четка с желатина. Следват червените чушки, след това и жълтите и зелените. Всеки слой намазвате с желатин. Поставяте сиренето в средата. Редувате всички останали зеленчуци, докато запълните формата и охлаждате за 4 часа.
Поставяте сьомгата и скаридите върху алуминиево фолио. Овкусявате със сол и пипер, малко от зехтина, лимоновия сок и лимоновата кора. Поставяте триците в дълбока тенджера, а върху тях алуминиевото фолио с рибата и скаридите. Слагате тенджерата на умерен огън и опушвате 8-10 минути. Авокадото нарязвате на кубчета, разбърквате с останалите продукти и подправки и охлаждате. Смесвате всички продукти за маринованото сирене и намачквате с вилица. Оформяте топчета и овалвате в орехите, червения пипер и магданоза.