Суфле от домати
Леко и апетитно ястие за обяд или вечеря
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелените картофи се варят в подсолена вода на пара. Смесват се намачканите картофи със сметаната. Отрязват се капачета на доматите. Издълбава се вътрешността им. Сиренето се настъргва на ренде и се смесва с червен пипер и ким. Доматите се пълнят със сиренето. Нареждат се в тавичка, обилно намазана с мазнина. Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците, като яйцата се чупят едно по едно. Във всеки домат се пуска от ниско по 1 жълтък. Белтъците се разбиват с щипка сол и 2 капки оцет на сняг. Прибавят се към изстиналото картофено пюре. Сместа се изсипва около доматите в тавичката. Върху нея се слагат бучки масло. Ястието се пече 15 мин. в средно загрята фурна. Поднася се със салата от печени пиперки.
Още по темата
1,5 кг картофи се настъргват на едро ренде. 1 кг кайма се задушава в олио. Към нея се прибавя 1 глава ситно нарязан кромид лук, 1 морков и 1 връзка магданоз. Овкусява...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп