Рибно суфле

Рибно суфле Лакомник
Рибно суфле
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г рибно филе, нарязано на кубчета

70 г кашкавал, настърган

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. краве масло (маргарин)

2 с.л. брашно

1/4 л. прясно мляко

2 яйца

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 лимон, нарязан на кръгчета

Начин на приготвянe

В тиган загрейте маслото и в него запържете брашното и внимателно при разбъркване добавете млякото. Добавете доматеното пюре, настъргания кашкавал и подправете със сол и черен пипер. Разбийте желтъците и добавете към леко охладената смес и добре разбъркайте. Нарежете рибното филе на кубчета, леко запържете в малко олио, смесете със доматения сос и внимателно добавете предварително разбитите на сняг белтъци. Изсипете в намазана с масло форма и печете във фурна до образуване на зластиста коричка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц