Картофено суфле
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
1,5 кг картофи се настъргват на едро ренде. 1 кг кайма се задушава в олио. Към нея се прибавя 1 глава ситно нарязан кромид лук, 1 морков и 1 връзка магданоз. Овкусява се със сол, черен пипер, чубрица, щипка червен пипер. След като каймата стане готова, тя се изважда от тенджерата и се отцежда, ако има излишна мазнина. След това настърганите картофи се задушават в малко олио, подправени със сол и индийско орехче. Изваждат се и се отцеждат от мазнината. В тава за печене се слагат половината картофи, отгоре - каймата, а останалите картофи - най-отгоре. Прави се заливка от 1 кофичка сметана, 2 яйца, парченце топено сирене, сол и индийско орехче на вкус. Пече се до готовност.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп