Сладкиш с круши и грейпфрут

Вкусен и ефектен десерт само за 30 минути


Приготвяне
30 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Пригответе тестото като разбиете 120 г от разтопеното масло със захарта, прибавете 1 яйце, бакпулвера, брашното и замесете тестото. За плънката пасирайте фъстъците, залейте бадемите с гореща вода за 10 минути, обелете и подсушете за 5-6 минути във фурната при 50 градуса. Извадете и ги пасирайте. Разбийте останалото масло с пудрата захар, добавете яйце, нишестето, ядките и разбъркайте добре. Разстелете тестото в намаслена тава, залейте с плънката, добавете почистените и нарязаните круши, грейпфрут и запечете за 40-45 минути при 180 градуса. Разбийте сладкото с 1 с.л. вода, оставете да кипне и залейте кекса преди сервиране.
Още по темата

Брашното се пресява с бакпулверът, добавя се грис, 1 чаша от захарта и по желание може да се настърже малко лимонова кора за аромат. Това е сухата смес. Настърганите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп