




Загрейте фурната до 180 градуса.
За тестото разбъркайте разтопеното масло с 220 г от захарта, докато получите светъл крем. Добавете малко от разбитите яйца и разбъркайте до еднородна смес и прибавете брашното смесено с бакпулвера. Оставете тестото да престои.
Почистете ябълките от кората и сърцевината, нарежете плода на дебели кръгове и ги потопете в лимоновия сок.
Загрейте 75 г масло с оставащата захар в тиган докато сместа получи карамелен цвят. Налейте получената смес във форма за печене с диаметър 25 см. Върху карамела поставете един слой от нарязаните кръгове ябълки. С лъжица прибавете отгоре тестото и заравнете.
Печете около 45 минути, докато придобие червеникав цвят и се надигне. След като е готов го оставете във формата за печене за около 5 минути, след което го обърнете върху чиния или табла. Сервира се топъл, като отстрани се гарнира със сметана.
