Ябълков сладкиш със карамел

Ябълков сладкиш със карамел Лакомник
Ябълков сладкиш със карамел
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

230 г разтопено масло

400 г захар

4 разбити яйца

225 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

4 ябълки

сока от 1 лимон

75 г масло

сметана за сервиране

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса.

За тестото разбъркайте разтопеното масло с 220 г от захарта, докато получите светъл крем. Добавете малко от разбитите яйца и разбъркайте до еднородна смес и прибавете брашното смесено с бакпулвера. Оставете тестото да престои.

Почистете ябълките от кората и сърцевината, нарежете плода на дебели кръгове и ги потопете в лимоновия сок.

Загрейте 75 г масло с оставащата захар в тиган докато сместа получи карамелен цвят. Налейте получената смес във форма за печене с диаметър 25 см. Върху карамела поставете един слой от нарязаните кръгове ябълки. С лъжица прибавете отгоре тестото и заравнете.

Печете около 45 минути, докато придобие червеникав цвят и се надигне. След като е готов го оставете във формата за печене за около 5 минути, след което го обърнете върху чиния или табла. Сервира се топъл, като отстрани се гарнира със сметана.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц