Постен ябълков сладкиш
Чудесно допълнение за вашата трапеза
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява с бакпулверът, добавя се грис, 1 чаша от захарта и по желание може да се настърже малко лимонова кора за аромат. Това е сухата смес. Настърганите ябълки се разбъркват с канелата и 1/2 чаша захар. Тавичка за печене 20/30 см се намазва обилно с маргарина. Изсипва се 1 чаша от сухата смес, като се разпределя равномерно по дъното. Отгоре внимателно се насипва половината от ябълковата смес на равен слой. Следва втори пласт суха смес (1 чаша) и втората част от ябълките. Завършва се с последната чаша от сухите съставки. Компотът с ванилията се загрява и се залива сладкишът. Пече се на 175 градуса за около 50 минути. След охлаждане се поръсва с пудра захар и се нарязва на порции.
Още по темата
Смесваме брашното, захарта, гриса, мюслите и ванилията. Разбъркваме добре сухата смес. Разделяме я на 3 равни части. Рендосваме ябълките и цвеклото, добавяме захарта и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп