
Невероятна домашна вкусотия с достъпни съставки




Към изброените съставки за тестото прибавете 1 с. л. студена вода и разбъркайте докато стане на тесто. Увийте във фолио и поставете в хладилника за 1 час.
Фурната се загрява до 200 градуса. Тестото разточете и изрежете на кръг, който се поставя в предварително намазана с олио форма. Формата трябва да е с диаметър около 26 см. Тестото се покрива с хартия за печене и тежести за печене. Печете за 10 минути. Оставете готовия блат да се охлади на стайна температура.
Измийте портокалите с гореща вода. Почистете и запазете кората, а сърцевината почистете от ципите и нарежете на кубчета. Разтопете маслото на слаб огън или в микровълнова и оставете да се охлади.
Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете сърцевината на портокалите с нарязаните на ситно кори и добавете нишестето, пудра захар, яйцата и маслото. Разбийте с миксер и сложете върху блата в тавичката. Печете 10 минути и до втърдяване на крема.
За целувките разбийте белтъците със захарта и солта. Намажете върху тортата и върнете във фурната, докато сместа се втърди и получи златист цвят.
