Портокалов сладкиш с целувчена глазура

Портокалов сладкиш с целувчена глазура Лакомник

Невероятна домашна вкусотия с достъпни съставки

Портокалов сладкиш с целувчена глазура
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

250 г брашно

2 с.л. захар

1 пакетче ванилия

1 яйчен жълтък

1 щипка сол

125 г масло, меко

За крема:

4 портокали

100 г масло

1 с.л. нишесте

160 г пудра захар

5 яйца

За целувките:

2 яйчни белтъка

100 г пудра захар

1 щипка сол

Начин на приготвянe

Към изброените съставки за тестото прибавете 1 с. л. студена вода и разбъркайте докато стане на тесто. Увийте във фолио и поставете в хладилника за 1 час.

Фурната се загрява до 200 градуса. Тестото разточете и изрежете на кръг, който се поставя в предварително намазана с олио форма. Формата трябва да е с диаметър около 26 см. Тестото се покрива с хартия за печене и тежести за печене. Печете за 10 минути. Оставете готовия блат да се охлади на стайна температура.

Измийте портокалите с гореща вода. Почистете и запазете кората, а сърцевината почистете от ципите и нарежете на кубчета. Разтопете маслото на слаб огън или в микровълнова и оставете да се охлади.

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете сърцевината на портокалите с нарязаните на ситно кори и добавете нишестето, пудра захар, яйцата и маслото. Разбийте с миксер и сложете върху блата в тавичката. Печете 10 минути и до втърдяване на крема.

За целувките разбийте белтъците със захарта и солта. Намажете върху тортата и върнете във фурната, докато сместа се втърди и получи златист цвят.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц