Сладкиш мока с шоколадова глазура

Изкусителен десерт за делник и празник


Приготвяне
70 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Разтопете маслото на слаб огън. Разбийте яйцата със захарта, докато се получи гъста пяна. Добавят се охладеното масло, щипка сол, свереното кафе, брашното и бакпулвера. Получената смес се изсипва в предварително намазана с масло и наръсена с брашно форма и се пече в предварително загрята до 180С фурна. Готовият сладкиш го оставете да изстине. През това време се приготвя глазурата. Шоколадът се нарязва ситно. Сметаната се загрява в тенджерка, до кипене, след което се прибавя шоколадът. Сместа се оставя да престои така няколко минути, след което се разбърква до хомогенна смес. Оставя се да се охлади и след това с нея се намазва равномерно цялата торта.
Още по темата

Смелете бисквитите и ги смесете с маслото и кафявата захар. Когато сместа стане компактна я разпределете равномерно във форма за печене. След това...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп