Свинско с гъби и доматен сос
Много вкусно, бързо и лесно ястие
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в маслото. Добавете настърганите домати и оставете да ври около 15-20 минути. Нарежете гъбите на филийки и ги добавете към лука. Подправете със сол и пипер. Похлупете тигана и оставете за още десетина минути да къкри.
Овкусете месото със малко сол и пипер. Сгорещете олиото в друг тиган и запържете месото до златисто. По желание може да го запечете на грил тиган или на скара. След това го сложете към гъбите и лука и задушете отново под капак за около 15 минути. Сервирайте ястието, поръсено с магданоз.
Още по темата
Запържваме в разтопеното масло до зачервяване. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме счукания чесън, дафиновия лист и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп