
Апетитна рецепта с крехки месца и зеленчуци в сос




Настъргваме кромида, чесъна и доматите. Нарязваме на тънки парчета морковите, тиквичките, и кервиза. В по-голяма тенджера сипваме олиото, слагаме кромида и чесъна, а след 2–3 мин. – и другите зеленчуци. Нарязваме месото на 2 парчета, за да можем да го направим по-лесно на порции, след като ястието е готово. Слагаме свинското и зеленчуците на силен огън, за да се запържат леко. Сипваме червеното вино и след 5 мин. прибавяме рендосаните домати и 1 чаша топла вода. Оставяме ястието да ври. Ако е нужно, прибавяме още малко топла вода, сол и черен пипер. Когато ястието е готово, изваждаме месото и го нарязваме на тънки парчета. Слагаме сварените зеленчуци в блендер и от тях правим сос. Сервираме месото в чиния, заливаме със соса и гарнираме по желание.

