Ризото с тиква

Ризото с тиква Лакомник

Вкусно и здравословно предложение за обяд

Ризото с тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г тиква

40 мл зехтин

1 глава лук

350 г ориз

200 мл бяло вино

1,200 мл зеленчуков бульон

40 г масло

50 г пармезан

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Почистете и нарежете тиквата на кубчета, нарежете на ситно лука и го запържете в зехтина, прибавете тиквата и гответе на умерен огън за 15 минути, докато тиквата омекне. Прибавете ориза и разбъркайте за 3-4 минути. Прибавете виното и гответе докато напълно се изпари. Прибавяйте бульона на порции, до готовност на ориза. Прибавете маслото и разбъркайте. Подправете на вкус и при сервиране поръсете с настъргания пармезан.

Още по темата
Още по темата
Ризото с пиле
Нарежете филето на кубчета и го запържете в дълбок тиган. Добавете много ситно нарязаният лук и запържете. След това прибавете ориза и бъркайте. Намалете котлона на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц