Ризото с розмарин

Ризото с розмарин Лакомник
Ризото с розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

80 г ориз

200 мл зеленчуков бульон

½ глава лук

1 ч.л. зехтин

1 скилидка чесън

1 щипка розмарин

50 г настърган пармезан

40 г масло

50 мл бяло вино

сол на вкус

Начин на приготвянe

Почистете и запържете леко чесъна и лука в зехтина, прибавете ориза и гответе в продължение на 3 минути. Добавете бялото вино, оставете още 4 минути, като бъркате, прибавете бульона и постоянно бъркайте ориза. Задушете за 25 минути. 2 минути преди да е готово ястието прибавете пармезана, маслото, подправките, разбъркайте и поднесете.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц