Ризото по индийски с фъстъци

Апетитна идея за постната вечеря


Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете ориза в 6 чаши вода, но внимавайте да не се превари и зърната да се слепнат.
Запържете чушлетата в малко мазнина и ги начупете. Добавете сминдуха, косовите стърготини, мангото и сол и объркайте добре.
В тенджерка (или дълбок тиган за готвене на ориз) загрейте останалата мазнина и добавете лещата Чана Дал и черната леща. Когато порозовеят, добавете синапените зърна и оставете да цвърчи в тиган. Добавете куркумата и кърито и незабавно махнете от огъня. Изсипете сместа при ориза. Разбъркайте добре. Добавете и сместа с мангото и кокоса и разбъркайте. Оставете всичко го в купа за час преди да сервирате.
Още по темата

Запържете в предварително загрята мазнина пилето за няколко минути. След това го сложете във форма за печене и го запечете в предварително загрята фурна на 130...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп