Редена мусака
По-лесен вариант на любимата мусака
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сложете ситно нарязания лук да се запържи, добавете месото, оставете го да се запържи и то, подправете и добавете доматения сос. Нарежете картофите на тънки резени и ги подредете в намазнена тавичка на един ред, след което отгоре изсипете плънката с месото. Покрийте с още един ред картофи. Залейте всичко с яйцата, предварително разбити с млякото и водата.
Поставете тавата в предварително загрята фурна, а отгоре покрийте с фолио или капак. Преди края на печенето махнете фолиото и оставете мусаката да се допече, докато хване приятна коричка.
Още по темата
Сварете картофите. В три отделни тигана ще приготвите видовете меса. В единия запържете пилешкото филе, нарязано на кубчета, заедно със ситно нарязан кромид лук,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп