Пъстърва на тиган и печени броколи

Пъстърва на тиган и печени броколи Лакомник

Бързо и здравословно ястие за всеки ден

Пъстърва на тиган и печени броколи
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 малки пъстърви

200- 300 г броколи

100 г пушено сирене

1 ч.л. естрагон

1 ч.л. сол

1/2 ч.ч. зехтин

1 лайм

Начин на приготвянe

Пъстървите се измиват и подсушават. Намазват се отвън и отвътре със зехтин. Поръсват се със сол и тарос /естрагон/. Взема се грил- тиган. Полива се зехтин. Съдът се поставя на включен котлон. Пъстървите се пекат и от двете страни- по 10 минути от всяка страна. Броколите се измиват и се късат на розички. Редят се в тава. Поливат се със зехтин. Покриват се със шайби пушено сирене. Пекат се на умерена фурна няколко минути. Поднася се риба, гарнирана с броколи и лайм.

Още по темата
Още по темата
Филе от пъстърва с кус кус
Рибните филета се измиват и се осоляват леко. Подреждат се в тава за печене и се овкусяват с подправките. Филетата се пекат в умерено загрята фурна 180 градуса...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц