Пъстърва на пара с джинджифил

Сгответе бързо и здравословно за обяд или вечеря


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
С остър нож направете дълбоки напречни нарези от двете страни на рибата на около 2-3 см разстояние един от друг. Намажете отвън и отвътре рибата със сол и сусамово олио. На дъното на огнеупорна чиния поставете зеления лук, отгоре поставете рибата. Смесете соевия сос, оризовото вино и настъргания джинджифил и полейте с тази смес рибата. Поставете чинията в стимер (уред за варене на пара) и варете на силен огън 12-15 минути. Извадете чинията от стимера, посипете със ситно нарязан зелен лук. Загрейте силно олиото и залейте с него рибата. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

Овкусете добре рибеното филе с подправките. Подредете го върху хартия за печене. Върху рибата подредете парчетата домати. Поръсете с босилека и лука, които...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп