Пържен боб по селски
Апетитно, икономично и лесно предложение
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фасулът се сварява по стандартната процедура в 3 различни води, без да се посолява, като няколко черпака от бульона се заделят. Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва. В сгорещеното олио за около минута се запържват лукът и морковът, прибавя се свареният и добре изцеден фасул и се поръсва с нарязаната на едро целина и останалите подправки. Разрежда се с разтвореното в малко вода доматено пюре и заделения бульон от фасула и се оставя да поври, докато остане на мазнина. Сервира се поръсено с накълцан праз.
Още по темата
В тенджера с 1,5 вряща вода сварете боба и добавете ситно нарязана една глава лук. Оставете сместа да ври, но постепенно добавяйте вряща вода, докато се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп