Печен боб с кюфтенца
Лесно и апетитно ястие за обяд или вечеря
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджера с 1,5 вряща вода сварете боба и добавете ситно нарязана една глава лук. Оставете сместа да ври, но постепенно добавяйте вряща вода, докато се свари. В тиган запържете втората глава лук. След като започне да се зачервява, добавете червения пипер, разбъркайте, за да се смеси добре с лука, и добавете сварения боб. След това подправете със сол и внимателно разбъркайте. Омесете каймата с яйцето, лука и подправките. Оформете на кюфтета и ги изпържете в тиган с добре загрято олио. Изпържените кюфтенца поставете в тава. Над тях разпределете боба. Залейте с мазнината, в която са се пържили кюфтенцата и малко вода. Печете в предварително загрята на 180С фурна за около 20-30 минути, или докато се изпари водата.
Още по темата
Загрейте зехтина в тенджера. Сложете каймата и с помощта на шпатула я направете на трохи и запържете от всички страни. После добавете наситнения лук и запържете и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп