Боб по селски

Класическа боб чорба със зеленчуци


Начин на приготвянe
Добре е бобът да се накисне за 24 часа преди да започне основното приготвяне. Ако сте забравили, ще смените 3 пъти водата, като оставяте да кипне без да подсолявате течността. Накисването за 24 спестява сменянето на водата. След като заври боба е добре да се сложи мазниата, сол на вкус, нарязаната на ситно глава лук и морковът настърган или нарязан на кръгчета с къдраво ножче. След като поври известно време добавяме нарязаната на кубчета целина и пащърнак. Доматът се настъргва на ренде. Слага се скилидката чесън и изсушената червена чушка за дообогатяване на вкуса. Поръсва се с червен пипер и се оставя да къкри на слаб огън. Десет минути преди да изключване се слагат нарязаните на ситно зелени подправки.
Още по темата

Олиото се сгорещява в голям тиган. Почистените, измити и подсушени дреболии се изпържват на силен огън за 1-2 минути. Подправят се със сол и черен пипер на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп