Пролетна чорба с коприва
Вкусно предложение за пролетната трапеза
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Копривата се почиства, измива се, попарва се в подсолена вода, охлажда се и след това се накълцва на ситно, а водата се запазва. Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се копривата, запържва се за кратко, сипва се червеният пипер и се налива около литър и половина от водата от копривата. Готви се 4–5 минути и се добавят счуканите орехи. Кипва се, дърпа се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер. Пресният чесън се смила в чопър с лютия пипер и оцета. Супата се поднася с чесновата смес или кисело мляко по желание.
Още по темата
Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп