Постен хляб с маслини (стъпка по стъпка)

Интересен вариант за менюто по време на постите


Приготвяне
40 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Стъпка 1
Разбъркайте меда в топлата вода, прибавете маята и оставете за 5 минути. Смесете отделно двата вида брашно, прибавете сол, захар, масло, добавете медената смес и замесете тесто. Нарежете маслините на кръгчета.
Стъпка 2
1/4 от маслините оставете на страна, останалата смесете добре с тестото. Оставете да втаса на топло за около час. Разстелете тестото в намаслена тава, сложете отгоре отделените маслини равномерно и оставете да втаса за още 30 минути. Поръсете с морската сол, с малко олио и запечете при 200 градуса за около 25-30 минути или до готовност.
Още по темата

Картофите сварете докато омекнат. Прецедете и пасирайте на пюре, оставете да се охлади. От бульона, в който са варени, запазете непълна чаена чаша. Смесете брашната...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп