
По-интересен вариант на любимата българска рецепта




Брашното поставете в голям съд, като настрана се оставите от него за месенето. Направете кладенче и в него изсипете разтворената в топлото мляко мая с 1 с.л. захар, щипка сол, останалата захар и яйцето. Разбъркайте като постепенно добавяте от брашното, докато се абсорбира от течната смес.
Вземете в ръце и върху набрашнена повърхност месете 10 минути. Добавете брашно, ако тестото лепне. Месете продължително и упорито докато се получи гладко и еластично тесто. Оставете да втаса до удвояване на обема в покрит съд на топло.
Разделете на 4 части и всяка разточете на кора. Намажете с олио и ги наредете една върху друга. Нарежете на 16 равни части и ги оформите като топчета. Наредете ги като цвете в намаслена и набрашнена дълбока тава. Поръсете със сусам и мак и оставете отново да втасат за около час.
Намажете с жълтък преди да сложите питката да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Проверявайте готовността с клечка, която трябва да излезе суха, и покрийте с фолио, ако получи кафява коричка, преди вътрешността да е готова.

