Пита „Слънце”



Приготвяне
2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Маята се слага със солта и захарта да шупне. Добавят се всички продукти и се замества тесто. Един от жълтъците се оставя за намазване на питата. Разделят се три топки, всяка се разточва и се намазва с масло. Навива се на руло, като се издърпват краищата. Всеки край се завива в различна посока. Реже се на триъгълници. Редят се в обилно намазана тава с масло. Маже се с жълтъка, наръсва се сусам. Пече се на 180 градуса около 30-40 мин.
Още по темата

Брашното поставете в голям съд, като настрана се оставите 500 г от него. Направете кладенче и в него изсипете разтворената в топлото мляко мая с 1 с.л. захар и щипка...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп