Пълнозърнеста питка

Пълнозърнеста питка Лакомник
Пълнозърнеста питка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

250 г пълнозърнесто брашно

250 г бяло брашно

2 ч.л. сода бикарбонат

2 ч.л. винена или лимонена киселина

40 г масло

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.ч. вода

Начин на приготвянe

Смесете брашното, солта, содата, захарта и винената киселина. Прибавете маслото и смесете добре. Добавете киселото мляко, разбито във водата, и разбъркайте добре. Не месете с ръце. Оформете питката и я поставете върху намазнена и набрашнена тавичка. Печете се в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. Проверявайте готовността по метода на сухата клечка. Ако кората покафенее, а отвътре не е готово, покрийте с фолио за печене. След като извадите питката, поръсете с вода и покрийте с кърпа, да омекне.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц