Пиле с мандаринова салца

Пиле с мандаринова салца Лакомник

Крехко месце с интересен сладко-пикантен сос и зеленчуци за специален обяд

Пиле с мандаринова салца
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г пилешко филе от гърди

сол и пипер на вкус

2 с.л. зехтин

1/2 ч.ч. сок от мандарини

За салцата:

4 мандарини, обелени и нарязани на кубчета

1 ч.ч. чери домати, разполовени

1/2 ч.ч. червен лук, на кубчета

1/4 ч.ч. босилек, нарязан грубо

1/4 ч.ч. магданоз, нарязан грубо

2 с.л. зехтин

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. лют червен пипер

сол и пипер на вкус

Начин на приготвянe

Смесете продуктите за салцата в дълбок тиган и слаб огън оставете на къкри около два часа.

Поръсете месото със сол и пипер. Загрейте зехтина на средно силен огън. Сложете пилето и пържете докато стане златисто на цвят. Преместете го в чиния за сервиране. Сока от мандарини сипете в тигана от пилето и две минути го кипнете докато остане 1/4 ч.ч. Получения сос поръсете върху пилето. Сложете върху месото и салцата и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Пиле с ананас
Почистете ананаса и го нарежете на кръгове, които разрежете на 4 части. Чушката нарежете на кубчета, а лука на ситно. Сипете в тенджера оцета и меда и оставете да...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц