Пиле с вино и гъби

Пиле с вино и гъби Лакомник

Класическа кулинарна комбинация - пиле, вино и гъби

Пиле с вино и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

1 глава кромид лук

1/2 ч.ч. олио

1 стрък праз

2 скилидки чесън

2 ч.ч. домати

1/2 ч.ч. магданоз

1 ч.ч. бяло вино

100 г кашкавал

200 г гъби

1 дафинов лист

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Разделяме на 4 порции измитото и изчистено пиле. В голяма тенджера сипваме 1/2 ч.ч. олио и когато то се затопли, прибавяме към него месото. Запържваме го леко, докато промени цвета си. Добавяме предварително нарязаните на ситно кромид лук и праз и ги оставяме да се задушат 5 мин. Към тях доливаме бялото вино и след като изври, добавяме предварително нарязаните домати и чесън, дафиновия лист и ригана. Заливаме месото с вода и прибавяме гъбите. Варим около 30 мин. Преди да сервираме поръсваме пилето с рендосан кашкавал и нарязан магданоз. 

Още по темата
Още по темата
Задушено пиле с оризова плънка
Пилето се изчиства, измива и осолява. В 3 с.л. масло се задушава ситно нарязания лук. В него се слага ориза, който също се задушава и се наливат 2-3 к.ч. гореща вода...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц