Пиле с аспержи
Разнообразно и вкусно предложение за цялото семейство
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете 1 цяло пиле и го осолете. Направете марината от лимоновия сок, соевия сос, мащерката, лъжица разтопено масло и черен пипер. Намажете с нея обилно пилето и сложете 2 с.л. сметана във вътрешността му. Оставете да престои на хладно половин час и го сложете да се опече в намазнена тава. При нужда първоначално сложете фолио, за да не загори. Почистете аспержите и ги сложете да се задушат заедно с гъбите за кратко с 1 с.л. масло. Разбъркайте и добавете останалта сметана, сол и черен пипер. Поднесете порция от ароматното пиле с апержите и сметановия сос.
Още по темата
Аспержите се счупват на две. Горната им част, която е по-мека, се бланшира за 2 минути в гореща вода. Изважда се с решетъчна лъжица и се ставя настрани. Долната част...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп