Ризото с аспержи

Една класическа рецепта за ризото с аспержи


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Аспержите се счупват на две. Горната им част, която е по-мека, се бланшира за 2 минути в гореща вода. Изважда се с решетъчна лъжица и се ставя настрани. Долната част на аспержите се задушава със ситно нарязани лук, чесън и замразен грах и щом омекнат, се изваждат с решетъчна лъжица и се оставят настрани.В дълбок тиган се запържва оризът в малко масло, докато стане прозрачен. След това към него се прибавя бялото вино и се готви, докато оризът поеме алкохола. След това на порции се добавя пилешкият бульон, докато оризът го поеме напълно. Накрая се прибавят отцедените аспержи, грах лук и чесън, настърганият пармезан и подправките. Ризотото се разбърква старателно и се сервира.
Още по темата

Сложете водата в тенджера и я оставете да заври. Подсолете и сварете за 10 мин. гъбите. Извадете с решетъчна лъжица и нарежете на едро. Отцедете сушените домати от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп