Ризото с аспержи

Ризото с аспержи Лакомник

Една класическа рецепта за ризото с аспержи

Ризото с аспержи
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз

3 ч.ч. пилешки бульон

150 мл бяло вино

150 г пармезан

250 г грах

300 г аспержи

1 глава лук

4-5 скилидки чесън

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Аспержите се счупват на две. Горната им част, която е по-мека, се бланшира за 2 минути в гореща вода. Изважда се с решетъчна лъжица и се ставя настрани. Долната част на аспержите се задушава със ситно нарязани лук, чесън и замразен грах и щом омекнат, се изваждат с решетъчна лъжица и се оставят настрани.В дълбок тиган се запържва оризът в малко масло, докато стане прозрачен. След това към него се прибавя бялото вино и се готви, докато оризът поеме алкохола. След това на порции се добавя пилешкият бульон, докато оризът го поеме напълно. Накрая се прибавят отцедените аспержи, грах лук и чесън, настърганият пармезан и подправките. Ризотото се разбърква старателно и се сервира.

Още по темата
Още по темата
Ризото с бекон и сушени домати
Сложете водата в тенджера и я оставете да заври. Подсолете и сварете за 10 мин. гъбите. Извадете с решетъчна лъжица и нарежете на едро. Отцедете сушените домати от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц