Пиле с ароматна плънка

Пиле с ароматна плънка Лакомник

Невероятно вкусна комбинация

Пиле с ароматна плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г гъби

150 г кашкавал

1/2 к.л. къри

5-6 маслини

1 масло  

1/2 ч.ч. орехи

1 пиле

1 ч.ч. вино

2 стръка праз

сол

1 стафиди или сушени кайсии

черен пипер

Начин на приготвянe

 Измива се добре пилето и се натърква със сол и черен пипер от вътре и от вън. Намазва се с малко масло и се оставя да престои. През това време се накисват сушените плодове в малко топла вода с малко ром. Задушават се накълцания праз с гъбите и щом омекнат, се добавят сушените плодове и маслини. Обърква се  няколко пъти и се оставя да се задушава за 10 минути. Накрая се добавят счуканите орехи, сол, черен пипер на вкус и къри. Сваля се плънката от котлона и щом леко се охлади се добавя настъргания кашкавал. Пълни се пилето с плънката и се зашива. Слага се в намазнена тава и ако е останала плънка се изсипва около пилето. Намазва се отново с масло, залива се с чаша бяло вино и се покрива с фолио. Слага се пилето да се пече за около 1 час в предварително загряна фурна докато се образува златиста коричка.

Още по темата
Още по темата
Пиле със зеленчуци
В тенджера загряваме мазнината и изсипваме нарязаното на ивици месо. Запържва се до бяло и се прибавят едрите зеленчуци, също нарязани. Под капак се пържи 1-2 минути,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц